kadakamarjade ja meega

Kuldmedal (1000p.)Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)Jututoa moderaator

Toidutegemine on üks mu hobidest.
Armastan retsepte ise välja mõtelda ja kuskilt kuuldud või loetud retsepte veidi enda järgi ümber kohendada. Väike improvisatsioon on toidu valmistamises alati omal kohal, et saada just selline tulemus, mis endale rohkem maitseb. Küllap on siin teisigi, kes söögitegemist naudivad, seepärast mõtlesin, et miks me ei võiks neid huvitavamaid retsepte siin omavahel jagada. Tormi sättis selleks tarbeks, ka kohe uue foorumi alateema, suur tänu talle!
Teen siis otsa lahti.
See on tegelikult nii vana retsept, et ei mäletagi, kuidas ma selleni jõudnud olen aga ise kasutan seda lihamääret üsna sageli.
Pole ju mõtet poest neid kalleid "rakveresid" ja "lihavürste" grillimiseks osta.
Parem too oma lihakänts või kana, part turult ja marineeri ise ja grilli või pane ahju.
Minu retsept koosneb kadakamarjadest ja meest ja muudest ürtidest ja on lihtne kokku segada, aga kahjuks ei oska ma koguseliselt head nõu anda, seda tuleks igal ühel endal katsetada-nagu öeldakse, maitse asi.

Vaja minevad ained:
kadakamarju (väiksest peotäiest piisab)
rosmariin (paar näputäit)
võib lisada ka muud meelepärast ürti
mesi (umbes 100gr aga olenevalt liha kogusest võib teha ka rohkem aga alguses proovi väiksema kogusega, võib olla see ei maitse sulle üldse ja siis on ju mesi raisus)
sinep (teelusikatäis)
must terapipar (10- 15 tera)
jäme sool (näputäis)

Tee nii: jahvata kadakamarjad, ja must pipar (terapipar ise jahavatatuna annab värskema maitse, kui poest ostetud pulber)
Väikese kausi sees, sega kõigepealt mesi ja sinep ja maitse , et sinepit liiga palju ei oleks ega ka väheks ei jääks, siis sega sisse purustatud pipar ja muud ürdid ja sool ja ikka maitse jälle, et kõik oleks nii nagu peab.
Selle valmis segatud määrde, võid nüüd kas kohe kasutusele võtta ja liha kokku määrida, või ka purki pista ja külmutuskappi panna, et oleks õigel ajal võtta.
Jõulud tulemas , ehk tuleb seekord maitsvam ahjupraad?
Head kokkamist ja retseptide kirjutamist.