Meekook maiastele

Kuldmedal (1000p.)Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)Jututoa moderaator

Taignale:

  • 75 g mett
  • 100 g suhkrut
  • 2 muna
  • 125 g võid
  • 1 tl soodat
  • 425 g jahu

Kreemiks:

  • 200 g suhkrut
  • 650 g hapukoort
  • (sidrunit)

Sega kuuma taluvas kausis mesi, suhkur ja muna omavahel ning pane valmis
vesivann (keeva veega kastrul, mille kohale saab tõsta tainakausi).
Tõsta tahke või mee-suhkru-munasegu peale ja lase sel vesivannil
täielikult sulada. Või sulamise ajal segu mitte segada.


Kui või on täielikult sulanud, lisa sooda ja sega läbi. Jäta segu jahtuma. Jahtunud segule lisa juurde jahu ja sega tainaks.



Saadud tainas jaga 7 võrdseks tükiks. Iga tükk tuleks rullida hästi
õhukeseks ja võimalikult võrdseks plaadiks ning küpsetada
180-200-kraadises ahjus kergelt pruunikaks. Eriti hästi ja kiiresti
õnnestub rullimine kahe küpsetuspaberi vahel aga saab ka niisama.


Sega hapukoor suhkruga. Soovi korral lisa maitse järgi sidrunimahla ja riivitud koort või vähenda retseptis antud suhkru kogust.


Üks põhjadest purusta puisteks, mis läheb hiljem koogi peale. Ülejäänud 6
põhja ühenda hapukoorekreemiga, kata puistega ja jäta üleöö imbuma.
Serveeri järgmisel päeval.