Karamelliseerumine on see, mis probleeme põhjustab kuna siirupisse tekivad osakesed, mis ei ole mesilaste jaoks seeditavad ning põhjustavad kõhulahtisust. Ehk siis kui siirup võtab kasvõi väikese kollaka varjundi juurde, siis on juba pahasti.
Üldiselt kui peale suhkru lisamist vett enam edasi ei kuumuta, siis ei ole karamelliseerumist karta. Kuna mina valmistan korraga umbes 3 kg siirupit, siis kasutan kiirkeedukannu vee kuumutamiseks. Keeva vee valan suhkrule peale ja segan lahustumiseni.
Ega mingil määral muutub värv ikkagi, sest ega ta päris kristallselgeks jääda ei saa.
Minul jääb hästi kerge beeži varjundiga solbe ja läheb hästi peale, mingit kõhulahtisust pole küll olnud. Paned veel paar tilka sidrunhapet ka ja on väga hää kraam.
Vältida tuleb karamelliseerumist
Karamelliseerumine on see, mis probleeme põhjustab kuna siirupisse tekivad osakesed, mis ei ole mesilaste jaoks seeditavad ning põhjustavad kõhulahtisust. Ehk siis kui siirup võtab kasvõi väikese kollaka varjundi juurde, siis on juba pahasti.
Üldiselt kui peale suhkru lisamist vett enam edasi ei kuumuta, siis ei ole karamelliseerumist karta. Kuna mina valmistan korraga umbes 3 kg siirupit, siis kasutan kiirkeedukannu vee kuumutamiseks. Keeva vee valan suhkrule peale ja segan lahustumiseni.
Värv
Ega mingil määral muutub värv ikkagi, sest ega ta päris kristallselgeks jääda ei saa.
Minul jääb hästi kerge beeži varjundiga solbe ja läheb hästi peale, mingit kõhulahtisust pole küll olnud. Paned veel paar tilka sidrunhapet ka ja on väga hää kraam.